Geniet van het ultieme oudejaarsgevoel met deze heerlijke glutenvrije oliebollen, met of zonder krenten en rozijnen! Een perfect recept voor een smakelijk eindejaarsfeest. Laat je verrassen door de heerlijke smaak en knapperige textuur van deze feestelijke lekkernijen.
Vrij van gluten, koemelk, lactose, kippenei, pinda, noten
Ingredienten
1 kg glutenvrije bloem (bv. Schär)
14 gram gedroogde gist
900 ml lauwwarm water
4 theelepels suiker
2 theelepels zout
250 gram rozijnen
250 gram krenten
4 appels (bv. goudreinet)
Zonnebloemolie (voor 1 pan gebruik ik 4 liter)
Poedersuiker naar smaak
Bereiding:
Krenten en rozijnen wassen, daarna gedurende 15 minuten in lauwwarm water laten wellen, hierna afgieten en droog deppen. Schil en rasp de appels, zorg er daarna voor dat je er zoveel mogelijk vocht uit knijpt. Glutenvrije bloem, gist, water, suiker, zout, rozijnen, krenten en appels door elkaar mengen tot een mooi beslag. Laat het beslag, afgedekt op een warme plaats, circa 1,5 - 2 uur rijzen. Verhit de olie tot 180ºC. Vorm met twee lepels een bolletje van het beslag en laat het beslag in de olie glijden. Frituur de oliebollen 5 à 8 minuten, keer ze halverwege om. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze naar smaak met poedersuiker.
Tip Voor minder of juist meer oliebollen, verminder of verdubbel de ingrediënten. Geniet ervan, ze zijn echt heerlijk!
Commenti