top of page
IMG_6121.jpg

Wecken in Weckpotten

Gerechten die geschikt zijn om in te wecken zijn onder andere sauzen, éénpansgerechten, soepen en kruidige groentegerechten. Wanneer ze in potten worden geweckt en op een koele en donkere plek worden bewaard, blijven de producten een jaar of langer goed, mits er hygiënisch wordt gewerkt.


Benodigdheden: glazen potten met schroefdeksel, grote pan, schone doeken en een trechter met een brede opening.


  • Zorg ervoor dat de weckpotten schoon uit de vaatwasser komen. Het is ook mogelijk om de pot met deksel gedurende 5 minuten in een pan met heet water te laten uitkoken, hoewel dit niet altijd nodig is. Zorg er wel voor dat de randen van de potten goed schoon zijn.

  • Vul de weckpotten voorzichtig en schoon met het kokend hete product tot 3 cm onder de rand. Werk snel zodat de gerechten niet afkoelen. Veeg de randen van de potten goed schoon met een schone doek. Plaats de deksels erop en draai ze stevig vast.

  • Zet de potten met wat tussenruimte in een grote pan of bakplaat met hoge rand. iet er heet water bij tot vlak onder de rand van de potten. Breng het water aan de kook en laat de gerechten 30-40 minuten inkoken, afhankelijk van hoe heet de inhoud is. Als het in te koken gerecht al helemaal is afgekoeld, reken dan ongeveer 25 minuten extra inkooktijd.

  • Haal de potten uit het kokende water (gebruik hiervoor een weckpottang) en laat ze op de kop afkoelen. Controleer of het vacuüm goed is door in het midden van de deksel te voelen. Bewaar de potten op een koele en donkere plek en controleer ze regelmatig.

2 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page